Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

The Fooo-stjärna mordhotad

Popstjärnan Omar Rudberg från Åsa, 17 år och medlem i pojkbandet The Fooo Conspiracy, har hotats till livet på sociala medier. – Som mamma känner man panik, säger hans mor Wilnur Rudberg.

Förra måndagen, den 4 januari, publicerades hotet av en anonym användare på Twitter. Ordalydelsen är mycket grov men kontentan är att om han inte lämnar bandet inom en vecka så ska han mördas.

– Jag var i chock när jag såg det; att någon hatar min son på det viset. Men man blir arg också, det är inte första gången. Under hela skolgången i Åsa har han fått höra att han skulle vara bög och neger, säger Wilnur Rudberg.

– Han har fått många hot via sociala medier men det här var det grövsta.

Hon berättar att det naturligtvis är svårt för Omar själv att läsa sådana saker på sociala medier men att han försöker ignorera det.

– Det är inte lätt men han får hjälp av sitt management.

– Som föräldrar blir vi oroliga. Han bor en del här och en del i Stockholm så han är inte hos oss varje kväll.

Wilnur Rudberg valde själv att gå ut och berätta om hotet på Facebook.

– Jag ville gå ut offentligt för att visa att det här är någonting som händer.

Hoten har polisanmälts men på polisen i Kungsbacka säger man att sådana här hot är svårutredda.

– Internet är ju jättebra för där kan man vara anonym. Man kan kritisera olika sorters diktatorer utan risk men det innebär att man i princip aldrig kommer någonstans med de här ärendena. De här företagen lämnar i princip aldrig ut någonting till oss och servrarna står i USA, säger Klas Olsson, förundersökningsledare på Kungsbackapolisen.

– Det är traditionellt polisarbete som gäller.

I nuläget har man ingen misstänkt för hotet.

Omar Rudberg är en av fyra medlemmar i The Fooo Conspiracy som bildades under våren 2013. Bandet spelade redan samma vår som förband till Justin Bieber på Globen i Stockholm. De har släppt tre EP:s och ett album. Det sistnämnde gick upp i topp på försäljningslistan när det släpptes i april 2014.