Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tekniska problem med Hallandstrafikens app

Hallandstrafikens app havererade på onsdagsmorgonen. Hallandstrafiken väntade på klartecken från leverantören för att säkert veta att den fungerar som den ska – och resenärer fick åka utan biljett fram till klockan 16.30.

Under förmiddagen har Hallandstrafikens app legat nere, vilket SVT Nyheter Halland var först med att berätta. Det gick därför inte att visa sin digitala periodbiljett, eller köpa biljetter i mobilen.

– Ingen resenär kommer att få en tilläggsavgift eller bot under tiden som appen ligger nere, men vi vill ju helst inte att man ska åka utan giltig biljett. Och i samma stund som den går i gång igen så behöver man en giltig biljett, berättade Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken, vid 08-tiden på morgonen.

Felet uppstod tidigt under onsdagsmorgonen och vid lunchtid fungerade flera funktioner igen.

– Den funkar delvis med fortfarande inte hundra procent stabilt, säger Peter Gyllander.

Först vid klockan 16.30 meddelande leverantören att appen fungerar som den ska igen.

Det är inte första gången som tekniska problem uppstår i Hallandstrafikens app. Någon analys om varför systemet havererar har inte gjorts.

– Vi är så klart inte nöjda. Vi har en leverantör som inte levererar, kritiserar Gyllander.

Kan ni redan ni sia om något ekonomiskt tapp?

– Nej, det har vi ingen aning om. Nu under semestertider är det många spontanresor också så vi tappar säkert men hur mycket vet vi inte.

LÄS OCKSÅ: Stark start för sommarbiljetten: ”Resandet fortsätter att öka”