Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tågstopp i Varberg över påsk – bussar ersätter.
Tågstopp i Varberg över påsk – bussar ersätter. Bild: Erika Arnadottir

Tågstopp i Varberg över påsk

Trafikverkets spårarbeten i tunnelprojektet orsakar tågstopp genom Varbergs stationsområde under hela påskhelgen. Bussar ersätter.

Den som har tänkt att åka tåg under påskhelgen får ta en extra titt i tidtabellen. Tågen mellan Falkenberg och Göteborg är nämligen inställda och ersatta med buss. Anledningen är spårarbeten i tunnelprojektet i Varberg, meddelar Hallandstrafiken i ett pressmeddelande.

”Bästa sättet att se hur just din resa kommer att påverkas är att söka resan i reseplaneraren i appen eller på hemsidan. Det innebär längre restider och i reseplaneraren ser man exakt hur restiden kommer att påverkas, säger Peter Gyllander, Hallandstrafikens presschef”, i pressmeddelandet.

Från sent på skärtorsdagskvällen till och med annandag påsk är det alltså buss som gäller. I Falkenberg ligger hållplatsen för ersättningstrafiken på parkeringen öster om stationen. I Varberg på Magasinsgatan, cirka 500 meter nordost om stationen. I Göteborg kommer ersättningsbussarna att avgå från Åkareplatsen resecentrum. Från tisdag morgon den 6 april ska tågen gå som vanligt igen.

”Vi kommer att ha kundvärdar i gula västar ute i Falkenberg, Varberg, på Hede station och på Göteborgs C, som ska hjälpa resenärerna rätt”, säger Gyllander.

Hallandstrafiken coronasäkrar resorna och rekommenderar resenärerna att använda munskydd.

”Ersättningsbussarna kommer att köras med cirka 50 procents beläggning, för att resan ska bli så trygg och säker som möjligt”, säger Peter Gyllander.

Så påverkas tågtrafiken under påskhelgen:

Skärtorsdag 1 april

Öresundståg 20189 som vanligtvis avgår kl 23.40 från Göteborg C till Halmstad är inställt mellan Göteborg och Falkenberg. Resande hänvisas till tåg 3095 med avgångstid kl 23.45 från Göteborg C till Hede station och ersättningsbuss från Hede station till Halmstad. Öresundståg 1098 som vanligtvis avgår kl 23.06 från Falkenberg är inställt mellan Falkenberg och Göteborg, buss ersätter.

Långfredag 2 april

Öresundstågen är helt inställda på sträckan Falkenberg- Göteborg- Falkenberg. Vi hänvisar till ersättningsbuss mellan Falkenberg och Hede station samt Kungsbackapendeln mellan Hede station och Göteborg C.

Påskafton, lördag 3 april

Öresundstågen är helt inställda på sträckan Falkenberg- Göteborg- Falkenberg. Bussar ersätter samma sträcka, både direkt och via mellanstationerna.

Påskdagen, söndag 4 april och annandagen måndag 5 april

Öresundstågen är helt inställda på sträckan Falkenberg- Göteborg- Falkenberg. Vi hänvisar till ersättningsbuss mellan Falkenberg och Hede station samt Kungsbackapendeln mellan Hede station och Göteborg C.