Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Tåg har spårat ur i Hylte

Ett tåg har spårat ur nära Brännögård, i Hylte kommun. All tågtrafik på Nässjösträckan mellan Halmstad–Värnamo är inställd. – Det är en axel på sista vagnen som ska ha hoppat ur på något vis, men hur det gått till är lite tidigt att svara på, säger Sara Lindström, mediakommunikatör på Trafikverket.

Det var i höjd med Brännö gård som ett godståg spårade ur vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen.

– Det påverkar trafik mellan Halmstad och Värnamo. Sex tåg inställda just nu, och ersättningsbussar går på sträckan, Sara Lindström, mediakommunikatör på Trafikverket.

Hela natten

Tåget uppges stå upp – ingen vagn har vält. Men Trafikverket uppskattar att arbetet med att få bort vagnen kommer att ta hela natten.

– Prognos är att trafiken ska vara återställd i morgon bitti innan morgontrafiken går igång, säger Sara Lindström.

Resenärer uppmanas att hålla koll på Hallandtrafikens hemsida. Det är bara Krösatåg som är drabbat.

Det är ännu okänt om någon skadats i händelsen

Varken polisen eller räddningstjänsten larmades till platsen. 

Olycksdrabbat Halland

Dagens tågolycka vid Brännögård är den andra på två dygn i Halland. Natten till tisdag välte ett godståg med frätande vätska på Västkustbanan utanför Varberg, vilket har försvårat framkomsten för tusentals resenärer. Dagens olycka försämrar läget ytterligare.

– Läget är inget bra med tanke på att folk blir strandade mellan Halmstad och Nässjö nu också, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken, till SVT.