Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Sveriges finaste skithus" har invigts

Arkitekten kallar det själv för "Sveriges finaste skithus". I lördags invigdes den nya entrén till Hökafältet i Mellbystrand.

- Äntligen, sade bandklipparen Elisabet Babic (M).

Kommunrådet citerade därmed sig självt från regionfullmäktige tidigare i veckan.

- Då rörde det sig om tågstopp på Markarydsbanan. Det här känns minst lika angeläget för Laholms kommun, dess invånare och besökare, sade Elisabet Babic.

Hon konstaterade att det tagit tre år från beslut till invigning, men tyckte att det varit värt väntan.

- Man behöver inte bygga arenor för att synas. Det här kommer minst lika många till gagn.

Arkitekten Carl-Johan Herbertsson tog upp tråden om den långa resan. Han kopplade de nya faciliteterna i naturreservatet till den nybyggda förskolan och nyrenoverade Hökagården strax intill.

- Hela området har fått ett jättelyft, sade han och tackade Laholms kommun, länsstyrelsen, Mellbystradsföreningen samt inblandade företag och ideella krafter.

- Jag brukar kalla det här Laholms finaste skithus. Jag vågar nästan säga att det är Sveriges finaste skithus, sade Carl-Johan Herbertsson.

Entré Hökafältet, som det officiella namnet lyder, består av en servicebyggnad, regnskyddad grillplats, utökad parkering och belysningsstolpar i hela området. Vid huset finns det tillgång till toaletter, vatten, cykelpump och naturinformation.

Cirka 150 personer mötte upp.

- Det är jättefint och välgjort. P-platserna behövs dagarna då stranden har som flest besökare, sade sommarstugeägaren Peter Bogren.