Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svåger vägrade flytta ut

Kvinnan var rädd för sin svåger och försökte få honom att flytta från hennes lägenhet. Till slut polisanmälde hon honom.

Nu har svågern fällts av Halmstads tingsrätt för olaga hot och även för andra brott som skadegörelse, rattfylleri och narkotikabrott. Han förblir häktad tills domen har vunnit laga kraft. Han ska även betala skadestånd och han blir av med sin bil.

Svågern förändrades och blev alltmer hotfull. När kvinnans ena dotter var på väg att flytta hem bad kvinnan honom flytta ut. Svågern blev rasande, hotade henne till livet och också att ta livet av hennes barn. Hon lurade till sig nyckeln, men svågern tog sig in genom fönster. Vid ett tillfälle plockade han bort lister kring ytterdörren. Detta såg en granne som ringde polisen.

När dottern anlände med flytthjälp var svågern kraftigt påverkad och så hotfull mot dem att polisen omhändertog honom. Till sitt försvar i rätten hävdade mannen att han ätit ”en massa piller” och inte minns de händelser som kvinnan berättat om. Han skulle aldrig utsätta sina egna brorsbarn för hot.

Mannens bil beslagtogs efter att han hade kört den drogpåverkad och utan att ha körkort.