De tolv. På måndagskvällar träffas alla tolv studenter i Högskolans ekonomiförening. De ringer runt och jobbar för fullt med att locka intresse för SM i ekonomi.
De tolv. På måndagskvällar träffas alla tolv studenter i Högskolans ekonomiförening. De ringer runt och jobbar för fullt med att locka intresse för SM i ekonomi.

Studenter tävlar i ekonomi

Nästan 400 studenter, vissa med sovsäckar, kommer att flytta in på Högskolan i Halmstad i maj. Sveriges första SM i ekonomi öppen för publik äger rum då och förberedelserna är i full gång.

ANNONS
|

– Det svåraste att få ihop är faktiskt ekonomin. Det gäller att skaffa mat, sovplats och bussresor för alla, säger Caroline Kungberg, projektledare.

Hon är en av tolv studenter från ekonomiföreningen Eurekha som sedan i höstas träffas regelbundet på Högskolan för att ringa runt till sponsorer, hålla kontakt med andra högskolor och marknadsföra SM i ekonomi som kommer till Halmstad i maj.

Tävlingen har anordnats 26 år i rad. I år är första gången som organisatörerna, Sveriges ekonomiföreningars riksorganisation, har tilldelat Högskolan värdskapet.

Om två veckor utspelar sig en första omgång då studenter på ett 20-tal lärosäten svarar på frågor i bland annat nationalekonomi, statistik och ekonomitrender. De bästa kommer till Högskolan ihop med sina föreningar och ska vara här över en helg.

ANNONS

– Det kommer att vara som ett slags kollo. Lokalansvariga på Högskolan gjorde ett undantag för oss och vi får använda Högskolans salar för boende, säger Frida Wallsbeck, ansvarig för marknadsföringen.

Finalisterna kommer att sitta på en scen och svara på juryns frågor inför publik. Vinnaren får 60 000 kronor – dubbelt så mycket som förra året. På kvällen blir det en gemensam sittning i Tylösand.

– Det är jättekul och spännande att vi kommer ha en så stor tävling här, med engagerade studenter och spännande företag på plats, säger Frida Wallsbeck.

Inom finansiell teori värdesätts riskdiversifiering högt. Vad innebär diversifiering?

KÄLLA: smiekonomi.com

ANNONS