Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Risk för förseningar med bussarna från Stortorget i Falkenberg.
Risk för förseningar med bussarna från Stortorget i Falkenberg.

Stor risk för försenade bussar från Stortorget i Falkenberg

Hallandstrafiken varnar för att det är stor risk att bussarna från Stortorget i Falkenberg kommer att bli försenade en tid framöver. Den som ska med tåget bör därför vara ute i god tid.

Det är det omfattande arbetena på Arvidtorpsvägen och Holgersgatan som ligger bakom de förväntade förseningarna. Det berättar Hallandstrafiken i ett pressmeddelande som skickades ut på fredagen.

– Vi ser att det ibland uppstår förseningar på bussarna som kör till stationen i Falkenberg, eftersom trafiken just nu flyter trögare och långsammare än normalt runt Stortorget, säger Peter Gyllander som är press- och informationschef på Hallandstrafiken i pressmeddelandet.

Vidare påpekar de att det finns alternativa sätt att ta sig till tågstationen från centrala Falkenberg än linje 1. Bland annat kan man använda sig av regionbussarna 553 och 555 som också de stannar vid järnvägsstationen i Falkenberg.

– Vi kan tyvärr inte göra så mycket mer för att undvika förseningarna än att uppmana resenärerna att vara ute i lite extra god tid och att ta en tidigare buss. Vi kommer alltid fram men det kan uppstå förseningar och då är det bättre att ta en tidigare avgång för att inte riskera att missa tåget, säger Peter Gyllander.

Prognosen säger att det kommer att vara så här fram till jul.