Stopp i jultågtrafiken mellan Varberg och Falkenberg

Under julaftonsförmiddagen inträffade ett stopp i tågtrafiken mellan Varberg och Falkenberg. Orsaken var ett kontaktledningsfel. Tågtrafiken stod sedan helt stilla fram till fyratiden på eftermiddagen.

ANNONS
LocationHalland|
|

– Klockan 15.59 fick vi meddelande om att trafiken var igång, säger Peter Gyllander, press- och Informationschef på Hallandstrafikens.

Följdförseningar väntas dock pågå hela julaftonskvällen.

– Trafiken i morgon påverkas inte av denna händelse men man får räkna med förseningar resten av kvällen. Tågvärdar, tåg och lokförare är på fel ställen så hela logistiken ska nu återgå till det normala, men trafiken är igång.

Under tiden som tågstoppen pågick sattes ersättningsbussar in. Hallandstrafiken hade beställt åtta men lyckades bara få fram två.

– Det är inte acceptabelt att vi inte kan få fram en bättre ersättningstrafik. Inte ens under en dag som julafton. Vi och andra samverkade aktörer måste se till att det sker en förbättring, säger Peter Gyllander och tillägger:

ANNONS

– Vi kommer att ta tag i detta efter alla helger för att se över vad vi kan göra. Jag riktar ingen kritik mot någon eller några men detta är något vi måste se över i helheten.

Kontaktledningsfelet ska ha uppstått någonstans mellan Varberg och Hamra. En sträcka där det bara finns enkelspår. Vilket gjorde att det inte gick att köra tågen på ett spår förbi felet.

– Det var det sämsta stället detta kunde ske på, säger Peter Gyllander.

ANNONS