Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Stillastående tåg stoppar upp trafiken

Ett Öresundståg som var på väg söderut stannade norr om Halmstad på grund av ett tekniskt fel under fredagseftermiddagen. Resenärerna behövde evakueras och stoppet har resulterat i förseningar i all tågtrafik genom Halland under kvällen.

Tåget som var på väg från Göteborg till Malmö stannade i höjd med Furet utanför Halmstad på grund av tekniskt fel. Stoppet har resulterat i kraftiga förseningar i södergående tågtrafik eftersom inget annat tåg har kunnat passera på sträckan under kvällen.

Vid 16-tiden evakuerades alla passagerare och under en period stoppades all tågtrafik genom Halmstad eftersom personer rörde sig vid spåren.

– Evakueringen är klar och allt har gått bra. Det har nu öppnats enkelspårdrift, vi kan alltså använda ett spår, sade Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken, vid 16.30-tiden på fredagen.

Under eftermiddagen och kvällen var det upp mot en halvtimmes förseningar på sträckan. Vid 21.30-tiden stod det stillastående tåget kvar på spåret och enligt Peter Gyllander kommer det vara fortsatt enkelspårsdrift genom Halmstad under hela kvällen. Det finns alltså risk för fortsatta förseningar, men mindre än tidigare.

Hallandstrafiken meddelar att man tror att spåret ska kunna öppna igen vid 22.30-tiden men enligt Trafikverket kommer det vara fortsatta förseningar på sträckan. Man räknar med att trafiken kommer rulla som normalt igen under helgen.