Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Starköl såldes direkt i kyldisken

När poliserna kom in i den kombinerade restaurangen och butiken på en ort i Hylte stod burkar med starköl i kyldisken. Dessutom hittades vin, sprit och misstänkt hembränt.

En kvinna i 40-årsåldern är misstänkt för brott mot alkohollagen och olovlig dryckeshantering efter tillslaget i måndags klockan 17.30.

– Det var många år sedan vi råkat ut för något liknande. Starkölsburkar om 33 centiliter var till försäljning för tolv kronor bland läskedryckerna i kyldisken, säger polisinspektör Kenneth Johansson.

Hyltepolisen hade fått tips om att starka drycker såldes i den gemensamma restaurangen och butiken. Tre poliser deltog i aktionen. Men hade knappast väntat sig ett sånt resultat.

Efter en noggrann genomsökning av lokalerna omfattade beslaget:

15 flak starköl i 33 centilitersburkar med 24 i varje.

13–14 liter starksprit i flaskor.

15 flaskor och boxar vin med totalt 20 liter.

1,5 liters dunk med misstänkt hembränt.

– Det var en hel del. Dryckerna hittades på 35 olika ställen i lokalerna, i skåp, kylar och omklädningsrummet. Vi misstänker att allt har varit till försäljning men vet inte hur länge det har pågått, säger Kenneth Johansson.

Dunken ska skickas till SKL, statens kriminaltekniska laboratorium, i Linköping för analys av vad innehållet är och vilken halt alkohol det har.

Endast kvinnan som är ansvarig för verksamheten var på plats vid tillslaget. Nu väntar en utredning och förhör som kan komma att resultera i ett åtal om brott mot alkohollagen.

– Vi ska höra henne om vem som äger dryckerna, vad de gjorde där och var de kommer ifrån, säger Kenneth Johansson.