Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Störningar i tågtrafiken under måndagen

Två nedrivna kontaktledningar orsakade stora förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Halmstad under måndagen. Nu ska tågen kunna rulla igen, meddelar Hallandstrafiken.

Tidigt på måndagsmorgonen inträffade ett kontaktledningsfel strax utanför Mölndal vilket innebar att tågen norrut inte kom längre än till Kungsbacka.

– Det är problem mellan Liseberg och Mölndals nedre på grund av en nedriven hjälpkraftsledning. Vad som är orsaken till det vet vi inte i nuläget däremot, säger Sara Lindström, kommunikatör på Trafikverket.

Tågen mellan Göteborg och Kungsbacka ersätts med buss skriver Hallandstrafiken på sin hemsida men det har tagit tid att få fram bussar.

– Det är inte vi ansvara för det utan vår operatör som kör tågen som är ansvarig för ersättningsbussarna. Men vi försöker hjälpa till så gott det går och har fått fram två ersättningsbussar som kör mellan Varberg och Mölndal.

Totalt 13 bussar rullar på sträckan Kungsbacka - Göteborg enligt Henstam men alla tåg som vanligtvis bara går mellan Göteborg och Halmstad ställdes in på morgonen.

– Tågen som kommer från Köpenhamn och som går en gång i timme rullar men det kommer att vara förseningar i stort sett hela dagen. Prognosen vi har fått är att de ska kunna öppna ett spår vid 16 och sedan hoppas de vara klara helt vid 22 ikväll. Och eftersom det bara kommer vara ett spår öppet i eftermiddag kommer det bli trångt, säger Yasmine Henstam på förmiddagen.

– Tekniker är ute på plats och det här är högprioriterat men det kommer att ta tid att laga tyvärr, Sara Lindström.

Under måndagskvällen meddelade Hallandstrafiken att tågstoppet har hävts.