Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Stöldliga slog till mot Rejmes på två orter

Under natten till torsdagen utsattes Rejmes i Laholm och Falkenberg för inbrott och stölder. Det mesta talar för att en och samma liga, som riktat in sig på stålkastare, ligger bakom stölderna.

På Rejmes i Laholm upptäcktes stölden under torsdagsmorgonen. Bilarna som tjuvarna riktat in sig på är så nya att man kan räkna timmarna sedan de lämnat Volvo-fabriken.

– Vi kan nästan utgå ifrån att det är en liga. Anläggningen i Halmstad var utsatt för ett liknande inbrott i juni, då var det också strålkastare de ville åt, säger Joacim Cernliden, på Rejmes i Laholm.

Gärningspersonerna har klippt upp stängslet på sidan av fastigheten. Sedan har de gått in, slagit sönder fönstret på förarplatsen och öppnat huven för att komma åt strålkastarna.

– Det är xenonlampor, lampan i sig har ett högt värde och sedan kostar insatsen i sig också en del. Troligen säljs de utomlands som delar till krockskadade bilar, säger Joacim Cernliden.

I Falkenberg ska vaktbolaget ha sett tjuvarna i arbete inne på företagets område vid halv elva på onsdagskvällen.

Polis larmades, men gärningspersonerna ska inte ha anträffats.

I Laholm är brottstiden oklar, men tjuvarna gav sig på tre bilar och fick med sig fyra strålkastare.

– Det kan bara ha handlat om minuter som de har varit inne. Industriområdet är välronderat av väktare, säger Joacim Cernliden, som nu uppskattar att företaget kommer att ha kostnader på runt 35 000 kronor per varje utsatt bil, förutom det medarbete som också uppkommer.

Intill stod begagnade bilar av nyare modell . Dessa har tjuvarna inte varit intresserade av, utan enbart gått på bilar som fortfarande var inplastade från fabrik.

De senaste månaderna har bilhandlaren varit hårt utsatt av skadegörelse och inbrottsförsök. I juli blev flera rutor skadade efter att någon skjutit på fönstren med luftvapen och samma månad försökte någon göra inbrott via taket, ett inbrottsförsök som misslyckades men som kostat företaget runt 100 000 kronor på grund av skadegörelsen.