Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Stökig sommarnatt i Halland

Flera händelser om bland annat misshandel, fylleri, trafikbrott, skadegörelse och narkotikabrott rapporterades under natten.

Polisen har haft mycket att göra natten mellan lördag och söndag då totalt 17 händelser rapporterades in från Halland.

– Det är en hel del misshandel och fyllerier som dominerar, säger Peter Aldersson, polisens presstalesperson för region väst.

Enligt Aldersson är det inga allvarligare händelser som har inträffat, utan det rör sig näst intill uteslutande om alkoholrelaterade brott och småbråk i sommarnatten.

– Det är en ganska normal natt så här i sommartider. Det är mycket fylleri och småbråk överallt. Men vi har haft mycket att göra, absolut, säger han.

Bland annat har tre fall om misshandel rapporterats – två i Varberg och ett i Halmstad. I Halmstad ska en man i 30-årsåldern ha blivit slagen i huvudet av okända män på Tylösandsvägen. Han fick lämna platsen med ambulans för kontroll men ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Det är okända gärningsmän, vi vet ingenting om dem.

I Varberg ska en kvinna ha fått ett slag i ansiktet på en efterfest på Östra långgatan vid 03.30-tiden. Detaljerna är oklara kring händelseförloppet men kvinnan ska ha "fått ett blått öga", enligt Adlersson. En och en halv timme senare inträffade ytterligare en misshandel i Varberg. Denna gång rörde det sig om ett relationsbråk på Sulkyvägen.

– Det är en man i 40-årsåldern som har slagit en jämngammal kvinna. Mannen är gripen för misshandel.

Vid 03.30 rapporteras även en skadegörelse på Nyvången, vid Ica i Vallås, i Halmstad. Ett vittne ska ha sett fyra personer som slog sönder en bil och som sedan körde därifrån.

– Vi har varit på platsen och säkrat bevis och fotograferat. En anmälan om skadegörelse är skriven, säger Adlersson.

Det förekom även en stöld från butiken Kicks i Halmstad.

– Här var det ett vanligt snatteri som sedan blev brott mot knivlagen då mannen hade ett knogjärn på sig som vi beslagtog.

Händelser i Halland, natten mellan lördag och söndag:

Misshandel: 3

Fylleri: 3

Narkotikabrott: 1

Trafikbrott: 4

Stöld: 1

Skadegörelse: 2

Rattfylleri: 3