Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Stökig lördagsnatt i Halland

Midsommarhelgen har enligt polisen varit lugnare än vanligt trots att natten mellan lördag och söndag innebar fler fall av fylleri och slagsmål.

– Lugnt är väl egentligen inte helt rätt ord för vi har ju haft mer att göra under lördagsnatten med folk som är berusade och slåss. Men för att vara midsommarhelg så har vi inte haft några riktigt grova brott eller trafikolyckor där folk har omkommit, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Polisen har på flera håll skrivit rapporter om misshandel där uppgifterna är knapphändiga i nästan alla fall.

Klockan kvart i tre på natten fick polisen ta hand om två personer som bråkat med varandra i centrala Halmstad. En av de inblandade fick föras till sjukhus men skadeläget är oklart och den andre togs med av polisen för fylleri. En anmälan om misshandel skrevs.

Strax efter klockan fyra ska två personer ha misshandlats av en okänd person i centrala Halmstad, båda två följer med till polisen för förhör men ingen har gripits för händelsen.

– Det är så det brukar bli lite grand, man dricker för mycket och kanske börjar slåss med varandra. Oftast vid de här fallen så är folk kraftigt berusade och kanske inte vill skriva en anmälan heller, säger Ulla Brehm.

Även i Varberg skrevs en anmälan om misshandel när två personer slogs tidigt på lördagseftermiddagen i centrum.

– Det verkar som att de har slagits och ambulans har tillkallats men skadeläget är oklart. Även här sägs det att personerna är mycket berusade. Men ingen är gripen för något, säger Ulla Brehm.