Sportbil för nästan två miljoner stals på påskafton

Den stod på uppfarten när han gick och lade sig på påskaftonskvällen. Men morgonen efter var Jörgen Söderbergs Porsche, värd runt 1,8 miljoner kronor, borta.
– Det känns väldigt olustigt, säger han.

ANNONS
LocationStenhuggeriet||

Jörgen Söderberg köpte bilen, en Porsche 911 GT3 RS från 2015 för ungefär två år sedan.

– Det är en väldigt dyr bil, en drömbil jag har velat ha länge. Och så hade jag skaffat den så som jag ville ha den, berättar Söderberg.

När han kom hem vid 01.00 på påskaftonsnatten stod bilen på uppfarten vid huset i Stenhuggeriet i Halmstad. Men morgonen efter var den borta.

– Vi märkte ingenting. Det är ju en bil som låter lite när man startar den och den är ganska uppseendeväckande. Det är inte helt enkelt att stjäla en sådan bil och det var förmodligen planerat.

ANNONS
Jörgen Söderberg. Bild: Privat
Jörgen Söderberg. Bild: Privat

Söderberg uppskattar att den är värd runt 1,8 miljoner kronor.

– Det känns väldigt olustigt. Men jag tröstar mig med att de i alla fall inte gjorde inbrott i huset för att komma åt nycklarna till bilen.

Jörgen Söderberg, som har en byggfirma och är delägare i restaurangen Kakel kök och bar, har nu fått flera tusen delningar på facebookinlägget där han uppmanar folk att hålla ögonen öppna efter den stulna bilen.

– Sedan vet jag inte om det hjälper men man måste försöka och det är skönt att folk vill hjälpa till, säger han och fortsätter:

– Nu hoppas jag att den dyker upp – med så lite skador som möjligt.

Polisen: ”Förmodligen ett beställningsjobb”

I vintras rapporterade TT om att polisen misstänkte att en Porscheliga härjade i Västsverige efter att 14 Porschebilar stulits inom loppet av två månader. Under tisdagen rapporterade också Larmtjänst larmtjänst att en Porsche 911/991 blivit stulen i Stenungsund.

– Vår brottssamordningsavdelning tittar på om det finns likheter med andra stölder. Finns det ett samband lär jag får reda på det, säger polisens förundersökningsledare Kenneth Johansson och fortsätter:

– Det är med största sannolikhet ett beställningsjobb där man har speciell kunskap och hjälpmedel för att ta sig in i en sådan bil samt frakta bort den.

ANNONS

Johansson berättar att bilen är efterlyst och ska tas i beslag vid anträffande. Det finns också ett vittne som gjort iakttagelser på platsen som ska höras under onsdagen.

– Vi får se om det kan ge något. Förhoppningsvis kan vi specificera lite närmare vilken tid brottet begicks.

Vanligt är att stulna bilar av den här typen transporteras ut från landet.

– Vissa bilar blir kvar ett tag och transporteras ut senare när de har hunnit ”kallna” lite. Alternativt har den redan gått iväg genom att ha lastats på ett annat fordon och körts ut.

ANNONS