Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sommarhetta väntas i Halland

Veckan inleds med höga temperaturer och sol i hela länet.

De närmsta dagarna kan hallänningarna räkna med varma temperaturer.

SMHI har nu gått ut med ett meddelande om att det väntas bli en maxtemperatur på över 26 grader under minst två dagar framåt i hela Halland och Skåne utom Österlen.

För att SMHI ska gå ut med ett meddelande om höga temperaturer krävs det att råder en maximal dygnstemperatur på 26 grader eller mer, tre dagar i följd.

– Det blir riktigt varmt väder med temperaturer på 26-27 grader, det kan eventuellt bli 28 grader lokalt, säger Maria Jönsson, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Främst är det tisdag och onsdag som soldyrkarna får passa på att njuta av värmen. Dock finns det en liten risk för regn eller åska på tisdag eftermiddag.

Är det här vanliga temperaturer för att vara i början av juni?

– Det är varmare än normalt, men det är inget extremt att ha temperaturer upp mot 27 grader i början av juni. Men dygnets medeltemperatur den kommande veckan ligger över det normala med 4 grader. Den 24 maj hade Halmstad 27,8 grader och det var landets hittills högsta, det är möjligt att vi slår det igen de här dagarna, säger Maria Jönsson.

Det varma vädret håller i sig resten av veckan men temperaturerna sjunker något under torsdagen och fredagen.

– Det blir runt 20 - 25 grader med en del växlande molnighet, men ändå relativt mycket sol. Det kommer vara måttliga vindar vid kusten med tidvis frisk vind.

Veckan avslutas med svalare luft som kommer in till helgen vilket medför lite ostadigare väder och eventuellt regnskurar.

 

SMHI varnar sedan tidigare för risk för skogsbrand i södra Sverige (söder om Vänern), fjällen och i Norrbottens län.