Snart fullbokat på tågen till jul

Tågbiljetterna inför julhelgen är nästan slut på vissa sträckor och det är hög tid att boka.

ANNONS
|

Med en månad kvar till jul har många resenärer börjat att planera hur de ska ta sig till firandet. Eftersom julafton i år infaller på en tisdag, väljer många att åka under helgen före jul och biljetterna på tågen börjar redan att ta slut på sina håll. Enligt SJ finns det nu bara ströplatser kvar på nattågen norrut från Göteborg och bolaget räknar med fullsatta tåg även i övriga landet från och med torsdagen den 19 december och fram till julafton. Det innebär drygt 120 000 resenärer per dag.

- Nattågen norrut bokas traditionellt först. Sedan brukar tågen till Skåne och Göteborg fyllas och därefter Dala- och Värmlandstågen. När vi har någon vecka kvar till jul brukar det mesta vara fyllt, säger Thomas Silbersky, försäljningsdirektör på SJ, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Även runt nyårshelgen börjar bokningarna att fyllas på.

- Om man vill vara säker på att få plats på tågen under jul och nyår så rekommenderar vi att inte vänta allt för länge till, säger Thomas Silbersky.

För hallänningar som ska invänta tomten längs med västkusten är läget inte lika akut. Förutom SJ trafikeras sträckan Göteborg–Malmö även av Veolia transport.

- Det är bara halva tågseten som går att boka hos oss, resten är för dem som köper biljett samma dag, säger Kerstin Magnusson på Veolias pressjour.

Vissa avgångar inför julhelgen kommer också att ha extra tågset och Veolia räknar med att kunna erbjuda plats åt alla som reser de dagarna.

ANNONS