Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikverket har haft extra personal ute under natten och onsdagsmorgonen men beräknar att arbetet kommer fortsätta under hela dagen och in på natten mot torsdag
Trafikverket har haft extra personal ute under natten och onsdagsmorgonen men beräknar att arbetet kommer fortsätta under hela dagen och in på natten mot torsdag

Snön skapade stor oreda på de halländska vägarna

Snön skapade stor oreda i den halländska trafiken under onsdagsmorgonen. Flera olyckor rapporterades in runt om i länet och inte förrän framåt kvällen förväntas snön sluta falla.

SMHI utfärdade redan under tisdagen en klass 1 varning för Halland med anledningen av det kommande snöfallet. Trots det var det många som fick problem i trafiken under onsdagsförmiddagen.

– Det har varit fullt upp under hela förmiddagen. Det är nog den värsta dagen vi haft hittills i år. Det har varit ett antal olyckor på E 6 och en bil som voltade vid Vinbergs kyrkby. Sedan har det varit ett par mindre kollisioner och avåkningar på de mindre vägarna, säger Andreas Karlsson inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Trots de flera olyckorna under morgonen så har inga personskador rapporterats in från Halland. Vädret kommer dock fortsätta ställa till det under hela dagen och in på kvällen. Marie Stark är meteorolog på SMHI.

– Först framåt kvällen kommer kan vi räkna med uppehåll. Sedan under natten mot torsdag kommer det kommer det en del eftersläntrande snöbyar. Just nu ligger temperaturen i Halland kring nollan men under natten beräknas det bli minusgrader vilket gör att det kan frysa på, säger hon.

Även på Trafikverket som är ansvariga för snöröjningen ute på vägarna har morgonen varit hektisk. Trots att det har kallats in extra personal så räknar det inte med att de kommer kunnat få rent de mindre vägarna i Halland förrän framåt natten mot torsdag.

– Vi prioriterar de större vägarna just nu. Där är kravet att det ska vara snöfritt och saltat inom två timmar efter det har vi en prioriteringsordning som vi jobbar utifrån men de mindre vägarna kommer nog inte vara röjda förrän natten till torsdag, säger Charlie Dibb chef för underhåll på Trafikverket syd.