Snö är på ingång över de inre delarna av Halland.
Snö är på ingång över de inre delarna av Halland. Bild: Dick Gillberg

Snöfall på väg in över Halland

Snart kan en del hallänningar få njuta av ett snöprytt vinterlandskap. Dagarna som kommer väntas snöfall över länet.

ANNONS
|

Under onsdagen kommer det första nederbördsområdet.

– I och med att det har rört sig ner lite kallare luft så finns det möjlighet att det kan komma som snö på många håll. Vi kan räkna med en temperatur som ligger omkring nollan eller någon enstaka minusgrad en bit in från kusten, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Närmast kusten lär snön inte lägga sig men lite längre in i landet är chanserna som störst att det bildas ett snötäcke.

– Det kan det göra. Under onsdagen väntas inga stora mängder men snöfallet kommer att ligga kvar även in mot torsdagen så totalt sett så skulle de kunna bli någon centimeter så att det i alla fall blir lite vitt på marken, säger Jon Jörpeland.

ANNONS

Även under fredagen väntas lite snöfall och eftersom temperaturen ser ut hålla sig omkring nollan eller på någon minusgrad de kommande dagarna så skulle snön kunna ligga kvar till helgen. Men framåt söndagen ser vädret ut att bli mildare.

– Det är lite osäkerhet kring utvecklingen men på det stora hela är det ändå inget som tyder på några stora förändringar. Möjligtvis kan det komma lite nederbörd även under söndagen men eftersom det väntas bli lite mildare då så kommer det mesta falla som regn eller blötsnö.

ANNONS