Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Smittskyddsläkare Maria Löfgren svarade på läsarnas frågor via en livechatt. Bild: Jari Välitalo
Smittskyddsläkare Maria Löfgren svarade på läsarnas frågor via en livechatt. Bild: Jari Välitalo

Smittskyddsläkaren svarade på läsarnas frågor om corona

På torsdagseftermiddagen svarade Region Hallands smittskyddsläkare Maria Löfgren på läsarnas frågor och funderingar om coronaviruset. Läs chatten i efterhand.

Klockan 17.00 på torsdagen den 19 mars bjöd Hallandsposten in läsarna till en livechatt där de kan ställa sina frågor om det nya coronaviruset direkt till Maria Löfgren, Region Hallands smittskyddsläkare.

– Frågorna som vi brukar få är många och varierar. Kan jag vara smittad? Bör jag provtas? Hur ska jag göra för att inte smitta andra? Kommer man stänga skolorna i Sverige? Hur smittar viruset?, säger Maria Löfgren

49 bekräftade fall – 2 personer vårdas på sjukhus

På onsdagen meddelade Region Halland att man nu har 49 konstaterade fall av covid-19 i länet. Två patienter vårdas på sjukhus – på infektionskliniken, inte på intensivvårdsavdelningen. Ingen är kritiskt sjuk.

Precis som tidigare så har inget fall av coronaviruset bekräftats i Hylte kommun.

Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland, meddelar via ett pressmeddelande att det nu är konstaterat att samhällssmitta finns i Sverige och även utanför storstadsregionerna.

Regionen meddelar dock att det fortsatt inte finns något som tyder på samhällssmitta i Halland, trots att antalet påvisade fall i Halland är relativt högt i jämförelse med andra regioner. Med det sagt, utifrån utvecklingen i andra delar av landet måste man nu räkna med att en samhällsspridning av covid-19 också kommer att hända i Halland, står det i pressmeddelandet.

LÄS MER: Intensiv provtagning i Halland har gett resultat – ”Söker man så hittar man”