Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

SMHI utfärdar klass 2-varning för Halland

Under dagen väntas stormen Laura dra in över Halland med stormvindar på 25-28 meter per sekund. Tåg har ställts in på flera sträckor bland annat mellan Varberg och Borås.

Stormen som fått namnet Laura väntas dra in under förmiddagen och kulminera under sen eftermiddag. I byarna väntas vindstyrkan nå upp till 28 meter per sekund. Länsstyrelsen har gått ut med en uppmaning att ta in eller säkra lösa föremål som kan blåsa iväg i stormen och att vara försiktig i trafiken.

Lisa Frost vid SMHI säger att det milda och blöta vädret gör det extra besvärligt.

– När vintern är såpass mild som den varit i år och i kombination med de blöta markerna ökar risken för nedfallna träd och påverkan i trafiken, säger hon.

Västtrafik har ställt in all tågtrafik mellan Varberg och Borås. Även Hallandstrafiken har ställt in på trafiken på sträckan Halmstad - Ängelholm. Stoppet gäller fram till imorgon.

SMHI har även utfärdat en klass två varning i södra Halland för höga vattenflöden och uppmanar människor att se över källarfönster och dörrar för att undvika att vatten tar sig in. Stormen förväntas kulminera under sen eftermiddag