Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

SMHI spår vackert väder till midsommar

Med lite tur slipper Hallänningarna ”midsommarvädret” i år. I början av veckan blåser det in regntunga moln men på fredagen ska det spricka upp och temperaturen väntas klättra över 20-strecket.

När det pratas om ”midsommarväder” är det oftast regn som avses. Kanske blir det inte så i år. Om prognosen håller blir just midsommaraftonen en av veckans få riktigt fina dagar.

– På midsommar ser det ut att bli lite varmare väder. Prognosen ser fin ut. Det kan nog bli sol och över tjugo grader i Halland, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.

Innan dess väntar ett grådaskigt, klassiskt, midsommarväder.

– Måndag väntas en del skurar faktiskt. Det kan komma in någon på förmiddagen. Det är lite osäkert var de drar in i länet. Kan vara en del skurar på eftermiddagen också och möjligtvis vara något inslag av åska.

Tisdagen börjar med solsken och sedan på eftermiddagen ser det ut som att molnen kommer tillbaka.

– Grundtips är väl ändå att det är uppehåll i stort under tisdagen.

Blåsigt halvvägs in

I mitten av veckan ska det i stort sett vara uppehåll, med växlande molnighet och stundtals kraftiga vindar.

– Det är västvindar som råder. Onsdag och framförallt torsdag ser blåsiga ut. Det rör sig om friska till hårda vindar under torsdagen.

När det fina vädret väl kommer på fredagen stannar det inte länge. Lördagen och söndagen verkar det gå mot ostadigare väder igen.

Temperaturen under veckan ska överlag ligga runt 15 grader, förutom på tisdagen och fredagen då temperaturen kan komma att klättra över 20-strecket.