Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fegen. Arkivbild: Hans-Thore Hansson

Skridskoklubb: "Det kan bli åkbart i helgen"

Efter en mild avslutning på 2016 tar nu kylan sitt grepp om Halland. Några som är nöjda över minusgradernas intåg är medlemmarna i Varbergs långfärdsskridskoklubb.

– Det kan bli åkbart till helgen. Nu är vattnet nerkylt men vi får ändå räkna med tre nätter med kyla innan vi kan ge oss ut. Men jag rekommenderar inga nybörjare att gå ut ensamma. Isen måste vara minst 5-6 centimeter tjock, säger färdledaren Hans-Thore Hansson.

Läs också: Nu kommer vinterkylan - och snön

Under förra vintersäsongen var Varbergs långfärdsskridskoklubb ute sex till sju gånger sammanlagt. Under nyårsafton och nyårsdagen förra året hade Deromesjöarna bjudit på fin åkning.

– Sedan kom snön och förstörde det roliga, säger Hans-Thore Hansson.

Vad hoppas du på inför denna skridskosäsong?

– Att det ska bli kallt och helst ingen snö. Blir det 8-10 minusgrader i en vecka har vi havet att åka på. Vi brukar åka från Getterön till Espevik, där finns lite skärgård. Man får ett helt annat perspektiv på kustremsan. 
Vad ska en nybörjare tänka på?

– Jag tycker man ska vara minst tre stycken och se till att ha rejäla grejer, såsom isdubbar, ispikar och en ryggsäck som fungerar som flytväst. Är det någon som är sugen får de gärna följa med oss ut. 
Var tror du ni kommer åka i helgen?

– Vi kommer att reka i Dagsås och lite högre upp mot Ullared och Fegen. Där är en del småsjöar som inte är så djupa.

Läs också: Nu är det dags att plocka fram skidor och pjäxor