Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skottlossning på Andersberg

Under lördagskvällen beordrades polis till Andersbergsringen i Halmstad efter flera larm om höga smällar. Polisen bekräftar att en skottlossning inträffat, men ännu är ingen gripen.

Det var vid klockan 22.45 på lördagskvällen som personer larmade polisen efter att ha hört flera höga smällar vid Andersbergsringen i Halmstad.

– Vittnen hörde flera höga smällar som man sedan kunde konstatera har varit en skottlossning, berättar Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst, och förklarar att fynd som gjordes på platsen kunde bekräfta händelsen.

En man som bor på Andersberg berättar för HP att han hörde ljud på lördagskvällen från sin lägenhet.

— Jag var inte 100 procent säker på att det var skottlossning. Jag tänkte att det kunde vara fyrverkeri.

Enligt mannen kom ljudet från grönytan utanför.

– Jag såg ingenting för att träden är höga, men det lät som det kom därifrån. Och det lät också som det var nån slags fest där med mycket folk och musik.

En kvinna som bor i området förklarar att det var musik och fest på grönytan utanför på kvällen och att det var Andersbergsfestivalen. Hon var på festivalen en stund på kvällen. Men när skottlossningen inträffade var hon hemma.

— Jag hörde ingenting. Det är jättetråkigt att det händer. Jag tror man är rädd var man än bor.

Området där skottlossningen inträffade var under lördagskvällen avspärrat för teknisk undersökning som senare in på natten släpptes.

– Ingen är ännu gripen och vi har inga uppgifter om att någon ska ha anträffats skadad till följd av skottlossningen, säger Jenny Widén.

En förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts.

– Vi kommer nu se över de här fynden som har gjorts på platsen, men om man har sett eller hört något är vi tacksamma om man ringer 114 14 och lämnar ett tips.