Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Skottlossning mot pizzeria – misstänkt mordförsök

Polisen larmades under söndagskvällen till Sperlingsgatan i Halmstad efter att vittnen hört vad de misstänkte vara en skottlossning. På plats hittade polisen hylsor och ärendet utreds nu som mordförsök.

Enligt polisens hemsida var anmälaren också ägaren till pizzerian på gatan, vilken också ska ha varit den lokal som blivit beskjuten. Polisen skriver att man omgående hittade hål i fönstret till pizzerian och man misstänker att minst två skott avlossats.

Vittnen uppgav att man sett en bil lämna platsen efter skottlossningen.

Klockan var strax efter halv tio på söndagskvällen när larmet kom. Ett fåtal personer ska ha befunnit sig i lokalerna när det inträffade, men ingen av dessa ska ha blivit skadad.

En och en halv timme senare, strax efter klockan elva på kvällen, kom anmälaren till pizzeria-skottlossningen hem till sin bostad, i Pålsbo, där hen möttes av ytterligare ett krossat fönster.

Hen uppgav till polisen i ett nytt larmsamtal att bostaden blivit beskjuten vilket polisen sedan också bekräftade. Beskjutningen ska ha träffat en ruta till vardagsrummet och sedan gått igenom bostaden.

Ingen ska ha varit hemma i bostaden vid tillfället, men ärendet utreds också det som försök till mord.

Polisen har spärrat av båda platserna för teknisk undersökning.

Man har ännu ingen misstänkt för dåden.