Skottlossning i Halmstad

Polisen har konstaterat en skottlossning i Halmstad. Tomhylsor har hittats vid platsen.

ANNONS
|

Flera personer ska ha ringt in till polisen efter att de hört smällar på Carl Kuylenstjernas väg i Halmstad vid 21-tiden på måndagskvällen. Smällarna ska ha uppfattats som skottlossning av inringare.

– Flertal personer har ringt in om en eventuell skottlossning i Halmstad, men det är inget som är bekräftat än. De har hört smällar, men det finns inget i fyndväg som gör att vi kan bekräfta en skottlossning, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region väst knappt en timme efter att samtalen kommit in.

Polisen var under sena måndagskvällen på plats med flera patruller och sökte i området med hundar. Ingen skadad person ska ha anträffats.

ANNONS

Enligt uppgifter till polisen ska flera personer ha setts springa från platsen och en eller flera bilar ska ha lämnat platsen i samband med att smällarna hördes. Polisen ska nu höra vittnen på platsen.

Vid 23-tiden var polisen fortfarande kvar på platsen och jobbade med ärendet.

– Vi har inte hittat någon skadad och ingen gripen. Vi är kvar på platsen, något har hänt eftersom så många har ringt in, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Tomhylsor hittade

Polisen meddelade senare under måndagskvällen att det har hittat tomhylsor vid platsen.

– Polisen har hittat ett antal tomhylsor vid platsen. Det är utomhus inne i ett bostadsområde i Halmstad, säger Ann-Christin Löfstrand.

Men än har polisen inte funnit någon person som ska vara skottskadad.

– De har inte fått in några skadade på sjukhus. Vi har ringt runt till många olika sjukhus, men inget än så länge. I bästa fall är det ingen som är skadad, de kan ju ha skjutit i luften eller så för att skrämmas, säger Ann-Christin Löfstrand.

Polisen är kvar på platsen och letar efter ytterligare spår.

– De letar för att se om de skjutit i någon fasad eller liknande, säger Ann-Christin Löfstrand.

På tisdagsmorgonen var polisen kvar vid det avspärrade området. Under dagen kommer platsen sökas igenom ytterligare, och flera vittnen kommer att höras.

ANNONS

I nuläget finns ingen misstänkt för händelsen.

Läs även: Polisens fortsatta jakt på gärningsmän

ANNONS