Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ett 30-tal operationer ställdes in men nu är det fritt fram för sjukhuset i Varberg att operera alla patienter igen. Bild: Stefan Bennhage

Sjukhuset opererar igen

Ett trettiotal planerade operationer har inte genomförts vid sjukhuset i Varberg. Men beslutet om att inte operera har hävts.

Enligt Hallands sjukhus kommunikationschef Marianne Kondrup fick ett trettiotal inbokade operationer ställas in under torsdagen och fredagen förra veckan och i måndags den här veckan för att flyttas fram till ett senare tillfälle.

– De flesta operationerna var inom ortopedi, säger hon.

På grund av coronaviruset försattes sjukhuset i stabsläge och det fattades beslut om att skjuta på de operationer som inte ansågs nödvändiga. Men det beslutet har hävts och i nuläget är det upp till varje verksamhet hur de vill göra med sina operationer.

– Men många operationer avbokas ändå antingen beroende på att patienten har blivit sjuk eller helt enkelt inte vill opereras just nu eller så kan det vara så att kirurgen är sjuk, säger Marianne Kondrup.

Samtidigt brukar samma fenomen uppstå varje år den här tiden. En dialog förs mellan patient och vårdpersonal i varje enskilt fall.