Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Antalet hallänningar som behöver sjukhusvård för covid-19 är fortsatt högt och sedan i tisdags har sju personer avlidit.  Bild: Håkan Johansson
Antalet hallänningar som behöver sjukhusvård för covid-19 är fortsatt högt och sedan i tisdags har sju personer avlidit. Bild: Håkan Johansson

Sju nya dödsfall i Halland på två dagar

Ytterligare sju coronasmittade hallänningar har rapporterats avlidna sedan siffrorna uppdaterades i tisdags. Dödstalet i Halland är därmed uppe 149 och bara den senaste månaden har 37 personer dött med covid-19.

Region Halland senaste rapport visar på ett fortsatt allvarligt coronaläge. 53 hallänningar sjukhusvårdades på torsdagsmorgonen med covid-19, vilket är en minskning med två personer jämfört med i tisdags. Däremot fortsätter antalet som behöver intensivvård att öka och är nu uppe i nio personer.

I tisdags rapporterades två personer avlidna det senaste dygnet och på torsdagen steg antalet döda med ytterligare sju.

– Det behöver inte betyda att de sju har avlidit under de två senaste dygnen eftersom det kan finnas en eftersläpning i registreringen, säger Charlotte Nilsson Bibin, kommunikationschef på regionkontoret.

Som tidningen tidigare berättat så utökar nu sjukhusen sina vårdplatser för covidsjuka, både på särskilda epidemivdelningar och på IVA.

Läs mer: Sjukhuset går upp i stabsläge – dramatisk ökning av covidsjuka

Smittspridningen rapporteras också vara fortsatt hög. Sedan i tisdags har 452 nya fall konstaterats, vilket ändå är en rejäl minskning jämfört med de 931 personer som bekräftades smittade mellan måndagen och tisdagen.