Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
STÅTLIG ETTA. Jordgubbar redo att plockas.

Självplock i topp i Halland

Jordgubbar och en snygg frisyr är receptet för en lyckad sommar. I alla fall enligt Eniros statistik över vad vi söker efter på nätet.

Det är inte bara vädret som förändras när sommaren knackar på dörren. Sökföretaget Eniro för varje månad lokal statistik över vad svenska folket söker på via deras hemsida. De ser en direkt koppling mellan årstiderna och vad människor söker på.

– Det är väldigt tydligt att sökningarna förändras. När våren kommer är det mycket som rör däckbyten och trädgården. När vi går in i sommarmånaderna så är det mycket mer semesterbetonat, säger Bernd Schmitz, kommunikationschef på Eniro. 

Det sökord som toppar listan i juni, både i Halland och i resten av Sverige, är självplock tätt följt av frisörer och taxi. 

– Självplock är en tydlig trend och det ligger väldigt högt upp i hela landet. Det är väldigt mycket jordgubbar som plockas runt midsommar, menar Bernd Schmitz.

Han berättar också att sökorden generellt sätt inte bara följer årstiden utan också politiska händelser. 

– När migrationsströmmen tog fart kunde vi tydligt se att det söktes mer på till exempel hjälporganisationer. Det är spännande att sökorden följer både aktuella händelser och politik, säger Bernd Schmitz. 

Andra sökord som tar sig in på topp-tio listan bland hallänningar i juni är fotvård, hundpensionat och tandläkare.