Kritisk. Konflikter och skriverier lär fortsätta även om nakenbadet flyttas. Det är den nakna sanningen, enligt Jonas Bengtsson.
Kritisk. Konflikter och skriverier lär fortsätta även om nakenbadet flyttas. Det är den nakna sanningen, enligt Jonas Bengtsson.

Sexnyfiken sågar flytt av nakenbad

Att flytta nakenbadet i Mellbystrand norrut löser inga problem kring sexaktiviteterna. Det menar Jonas Bengtsson som driver ett nätverk för sexuellt nyfikna. ”En försämring för alla”, skriver han till kommunen.

ANNONS
|

Förra sommaren blev det stor debatt kring nakenbadet. Den tändande gnistan var ett brev till Laholms kommun från nakenbadare som mot sin vilja fått sexuella inviter på stranden.

Även under den här våren har det kommit liknande klagobrev. Ett par berättade hur de redan i april fick ovälkommet besök på filten av en kåt karl, medan en annan stod uppe i dynerna och onanerade.

Kommunens motdrag har blivit att inhämta länsstyrelsens tillstånd att flytta nakenbadet längre norrut på stranden.

– Vi har planerat en träff med naturistföreningen, där vi ska åka ut tillsammans med dem för att hitta en lämplig plats för nakenbadet, sade kommunrådet Elisabet Babic (M) till HP häromdagen.

ANNONS

Meningslöst, tycker Jonas Bengtsson, som driver sexnätverket Lustkammaren. I ett brev till Babic skriver han:

”Det kommer inte att lösa något av de konflikter eller skriverier som uppstår i media varje sommar.”

En flytt innebär bara problem för alla genom att tillgängligheten blir sämre, anser Bengtsson. I stället föreslår han, precis som i fjol, att de som ”vill mer än bara sola” får en egen bit av stranden.

Förra året var Babic inte helt avvisande till idén. Även om hon inte ville sträcka sig längre än till att dela nakenbadet i en vuxendel och en del för barnfamiljer.

Nu undrar Bengtsson varför hon backat från den tanken.

I ett kryptiskt mejlsvar skriver Babic:

”Tack för ditt mejl. Svarar kort på din fråga. Vi har olika definitioner på vad man använder stranden till.”

Jonas Bengtsson ger sig dock inte så lätt. I ett nytt mejl fortsätter han att ställa frågor.

”Vem gynnas av att flytta nakenbadet?”

”Har ni frågat dem som nyttjar nakenbadet, förutom en utdöende naturistförening i Markaryd?”

”Undrar hur er konsekvensanalys ser ut? Vad säger till exempel Marias Camping om detta?”

Något egentligt svar på sitt frågebatteri får dock inte Bengtsson.

”Tack för ditt mejl, vi har inte ändrat oss i frågan”, är det korta och – om uttrycket tillåts – avsnoppande svaret från kommunrådet.

ANNONS
ANNONS