Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex gripna vid större insats på E 6

60 000 cigaretter, 204 liter sprit, ett kilogram marijuana - och sex gripna. Det blev en del av resultatet av onsdagskvällens omfattande trafikkontroller på E 6 vid Heberg i Falkenberg.

Trafikkontrollen startades vid 19.30 på onsdagskvällen och pågick fram till midnatt.

– Det här var en vägkontroll med inriktning på att upptäcka kriminalitet på väg, säger polisinsatschef Krister Adolfsson.

Under kontrollen leddes all trafik av motorvägen. Totalt leddes cirka 1 100 bilar av vägen och av dem utfördes en normal kontroll på cirka 600 bilar, medan cirka 50 bilar valdes ut för en noggrannare kontroll. Beslagen som nämns i faktarutan gjordes uteslutande i samband med de utförligare kontrollerna.

– Under kontrollen grep vi sex stycken personer, det är märkvärdigt, så många brukar det inte vara. Men det är bara en tillfällighet, säger Krister Adolfsson.

Under året har polisen genomfört runt tio stycken liknande kontroller i Halland.

– Resultaten av de här kontrollerna talar sitt tydliga språk. På E 6 är det ett enormt flöde på kvällar och nätter av trafik som inte ska vara där. Det motiverar till att vi kommer fortsätta med de här kontrollerna, säger Krister Adolfsson.

Vid kontrollen på onsdagskvällen deltog närmare 25 poliser från Halland samt en grupp från Tullen i Göteborg.