Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pendlare från Falkenberg och Halmstad kommer att kunna spara hundralappar i månaden framöver. Bild: Stina Johansson
Pendlare från Falkenberg och Halmstad kommer att kunna spara hundralappar i månaden framöver. Bild: Stina Johansson

Så mycket billigare blir för de halländska pendlarna

Göteborgspendlare från Falkenberg och Halmstad kan glädja sig. Även deras periodkort kommer att bli billigare framöver. Hallandstrafiken sänker priset på länsöverskridande resor norrut.

Som Hallands Nyheter tidigare har rapporterat om kommer Hallandstrafiken att sänka priserna på flera av sina periodkort. Detta på grund av att Västtrafik har gjort om sitt zonindelningssystem vilket får effekt även på Hallandstrafikens prissättning.

LÄS MER: Hallandstrafiken sänker priset på periodkort för vissa resor

Att Varbergspendlarna sparar omkring 450 kronor i månaden kunde vi konstatera häromdagen. Nu kan vi även berätta hur stora prissänkningen blir för Falkenbergsbor och Halmstadsbor.

– Sträckan mellan Falkenberg och Göteborg har samma pris som från Halmstad. Då biljetten ger länsgiltighet från Falkenberg. Detta gäller alltså en periodbiljett på 30 dagar, säger Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Priset blir omkring 320 kronor billigare

Idag kostar en sådan periodbiljett omkring 2600 kronor för en vuxen. En ungdom betalar runt 1700 kronor och en student 1900 kronor. När de nya priserna träder i kraft den 4 november kommer en vuxen istället att behöva betala 2280 kronor, en ungdom 1472 kronor och studenterna 1708 kronor.

– De nya priserna finns nog inte i appen i dag, men kommer att finnas där inom någon dag, säger Peter Gyllander.

Han berättar också att från och med att det nya zonindelningssystemet börjar gälla i Västtrafiks område så kan man åka längre på sin biljett.

– Biljetten är giltig inom både Västtrafiks A och B-zoner när man köper periodkort 30 dagar i appen, säger Peter Gyllander.

LÄS MER: Skakig start för Hallandstrafikens nya biljettsystem

LÄS MER: Mörk prognos för Hallandstrafiken efter sommaren