Så länge stannar värmen – då väntar kyligare väder

Sommaren börjar gå mot sitt slut, något som snart kommer märkas även vädermässigt. Värmeböljan som vi har haft de gångna veckorna är snart ett minne blott och vi är på väg mot lite mer normala augusti-temperaturer.

ANNONS
|

Augusti har än så länge bjudit på riktigt fint väder för alla solbadare. Riktigt ännu är det inte heller över, men snart kan det vara det. Inledningen av veckan bjuder dock på fortsatt höga temperaturer. Under tisdagen håller det sig kring 30-strecket, även om solen gömmer sig under eftermiddagen.

– Det är en del moln som växer till sig nu till eftermiddagen, så det skulle kunna bli någon skur och möjligtvis någon åskknall, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Även fortsatt under veckan ser det ut som att molnen kommer dominera på himlen, men temperaturerna håller sig fortsatt höga.

– Det är lite mer ostadigt väder som väntas den kommande tiden där det kan bli en del skurar och risk för åskinslag. I allmänhet ska ändå temperaturerna ligga på omkring 25, uppåt 27 grader, under större delen av veckan, säger Linus Karlsson.

ANNONS

Framåt helgen kommer dock temperaturerna sjunka samtidigt som det fortsatt är mulet och finns risk för regn. Temperaturerna lägger sig på omkring 20 grader och det kan till och med bli något svalare under söndagen.

Som det ser ut nu så lär dock nästa vecka bli ännu kyligare.

– Till nästa vecka ser temperaturerna ut att komma upp i omkring 18 grader. Det är mer molnigt och regn som väntas passera, så de riktigt soliga dagarna saknas under den närmaste tiden.

ANNONS