Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Så gick det för Christabuus judoklubb i Torup

När coronapandemin bröt ut och många gig uteblev bestämde sig trollkarlen Christer Jönsson – med artistnamnet Christabuu – för att starta en judoklubb i Torup. Men hur har det gått för honom?

Hej Christer! Hur blev det med din judoklubb som du startade i höstas?

– Vi körde på fram till höstlovet. Vi hann med fem, sex träffar och intresset var stort. Det var kanske 15 barn mellan 6 och 15 år som var med. Men sen kom nya restriktioner och vi kunde inte fortsätta träna i gymnastiksalen.

Hur blir det med klubben i framtiden?

– Jag tänker försöka starta igen nu i mars. Enda problemet är att jag hamnat i ett moment 22. Jag får inget konto i banken för judoklubben förrän jag är med i Svenska Judoförbundet, men jag får inte vara med i förbundet förrän jag har ett bankkonto. Fast det ska nog ordna sig.

Hur kom du på idén med klubben från första början?

– Jag flyttade till Torup för fyra år sedan och då fick jag sluta som tränare för judoklubben National i Halmstad. Jag saknade tränarbiten direkt och har hållit på med judo själv sen jag var barn. När många uppträdanden som trollkarl försvann i och med pandemin fick jag tid över. Jag bestämde mig för att starta en klubb här.

”Jag fick en trolleribok av min farmor kring 1980 och blev fascinerad.”

Du har svart bälte i judo, har vunnit SM i barntrolleri 2013 och jobbar dessutom som plåtslagare och takläggare. Det känns som rätt ovanliga kombinationer?

– Ja, det är det ju alltså. Men det har bara råkat bli så. Det är mina intressen.

Varför började du trolla överhuvudtaget?

– Jag fick en trolleribok av min farmor kring 1980 och blev fascinerad. Först var det bara en hobby, jag ville mest bräcka storebrorsan som också höll på litegrann. 2004 startade jag företag och har kunnat tjäna pengar på det, även om det inte går att försörja sig på att trolla. Normala år när det inte är pandemi handlar det mest om barnkalas, företagsevent och uppträdanden på träffpunkter för äldre.

Du är uppvuxen i Halmstad. Hur trivs du och sambon i Torup?

– Jättebra. Vi fick en dålig start här bara, när huset vi köpte brann ner. Men nu känns det bra.

Va, brann ert hus ner?

– Ja... det var ett elfel som orsakade det. Försäkringsbolaget sa att vi hade att välja på att hitta ett annat hus i närheten eller bygga nytt på den befintliga tomten, så vi byggde ett nytt med hjälp av Smålandsvillan. Det gick jättesnabbt.

Christer ”Christabuu” Jönsson

Ålder: 54 år.

Bor: I Torup.

Gör: Trollkarl, judotränare med svart bälte och plåtslagare/takläggare.

Familj: Sambon Else Christoffersen och två katter. Två vuxna barn i Halmstad.

Ser fram emot under 2021: ”Jag hade hoppats på Nordiska mästerskapen i trolleri men nu blir det inställt. Annars hoppas jag bara att pandemin ska vara över när vi når sommaren och att hösten ska bli normal.”