Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Collage
Bild: Collage

Så firas nationaldagen i Halland

Det ser ut att bli en strålande varm nationaldag i Halland när prognosen visar temperaturer upp emot 29 grader. Precis som tidigare år kommer det att hissas flaggor, hållas tal och firas. Här följer listan på de olika evenemangen i kommunerna för den 6 juni.

Nationaldagsfirande i Falkhallen

Falkenbergs kommun bjuder som tidigare år in till nationaldagsfirande i Falkhallen där konferencier Alexander Bennheden inleder inomhus klockan 14.30. Därefter blir det underhållning i form av folkmusik, Falkenbergs manskör och även Falkenbergs blåsorkester. Men själva firandet drar igång utanför Falkhallen redan vid 13.30. Där finns bland annat räddningstjänsten Väst, Falkenbergs Scoutkår och ungdomssektionen från IF Böljan på plats. Även Marcus cirkusskola är med för de som vill prova på sina akrobatiska konster.

Nationaldagen i Societetsparken

I Varberg inleds firandet tidigt på morgonen med flagghissning och Varbergs kustband på torget 07.30. I societetsparken drar dagen igång vid 12 med bland annat ansiktsmålning och tipspromenad. På stora scenen håller konferencier Erika Sjöwall i trådarna och nationaldagstalet hålls av fjortonåriga Elvira Blomqvist klockan strax efter klockan 13. Dessutom delar kommunen ut ett antal pris och det bjuds på uppträden av olika slag under eftermiddagen. Klockan 10 är det dessutom dags för Friskusloppet som startar vid Södra fästningshörnan. För barn och ungdomar med banor på 1, 2, 5 och 10 kilometer.

Apple Bay Day, Apelviken

Den stora familjefesten i Apelviken laddar för en anstormning av folk till Sveriges största After Beach. Vännerna i viken arrangerar för sjätte året i rad sin endags-festival där restauranger och företag i Apelviken bjuder in till aktiviteter av olika slag. Hoppborg, godisregn, beachandboll med HK Varberg eller prova på Stand Up Paddling med Surfers Paradise. Årets dragplåster är tidigare Melodifestivalvinnaren Robin Bengtsson. Publikrekordet att slå från förra årets spelning med Samir och Viktor är 16 000 personer.

LÄS MER: Traditionsenligt firande med Spiderman på besök

LÄS MER: Många firade nationaldagen i värmen

LÄS MER: Dundrande succé för årets Apple Bay Day

LÄS MER: Endagsfestivalen i Apelviken kan växa ännu mer

LÄS MER: Från Let's Dance till Apple Bay Day

LÄS MER: Fjortonåriga Elvira vill nå ut till människor