Så blir vädret under helgen

Disigt, regnskurar, åska och solchanser – helgen bjuder på det mesta väder man kan tänka sig.

ANNONS
|

Att sommarvädret har dragit bort har nog inte undgått någon – särskilt inte den som är morgonpigg.

– De senaste tre, fyra dagarna har det varit kallare än normalt. På torsdagsmorgonen var det 3,3 grader i Torup och 2,5 grader i Ullared, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Dagtid har temperaturen ändå jobbat sig uppåt och även de kommande dagarna ser det ut som att den tjocka koftan kan få ligga kvar i garderoben, temperaturen i helgen kommer att bli omkring 18-19 grader. Däremot kan ett paraply vara bra att ha lättillgängligt – ett regnområde är på väg in.

ANNONS

– Det ser ut att ha passerat till i morgon (fredag) men man kan inte utesluta att det blir lokala skurar. Annars ser det ut att bli goda solchanser, säger Christoffer Hallgren.

Enligt prognosen börjar sedan lördagen med klassiskt höstdis och molen tätnar allt mer under eftermiddagen och till sist kommer också regnet. Men den som har tänkt besöka Norre katts park för att bevittna fyrverkerifestivalen klarar sig troligen undan vätan.

– Det ser ut att vara bra väder under eftermiddag och tidig kväll, regnet drar in senare under kvällen eller under natten. Det blir regnigt även under söndagen och det kan även komma någon åskknall innan det klarnar upp, säger meteorologen.

Hur ser det ut längre fram, är det någon värme på väg?

– Det kan komma en skjuts uppåt, men vi går mot höst och det är ju inget vi kan göra något åt. Det man kan hoppas på är kortare perioder med värme. Det är ingen riktig sommarvärme på gång riktigt än, men det skulle kunna komma första veckan i september, säger Christoffer Hallgren.

ANNONS