Fram med paraplyet – det väntas bli regnigt i helgen.

Så blir vädret i helgen

Det blir ingen vårpromenad i solen i helgen. I stället för solglasögonen får regnjackan snarare plockas fram.

ANNONS
|

Regn och rusk. Ja, det är vad vi främst kan vänta oss under helgen. Med undantag för fredag då den molnfyllda himlen kan tänkas spricka upp lite grann.

– Det ser ut som att solen kan få visa upp sig, men någon helsolig dag blir det inte så att säga, säger Linus Karlsson som är meteorolog på SMHI.

Men hoppet om en vårsolig helg verkar försvinna redan under fredagskvällen och natten mot lördag. Då väntas nämligen ett omfattande regnområden västerifrån röra sig in över hela Halland.

– Sett till vädret blir det en ostadig helg med både regn och måttliga vindar. Ut mot kusten och en bit in blir vinden aningen friskare, säger Linus Karlsson.

ANNONS

Ser man till mängden nederbörd kan man enligt meteorologen räkna med att det blir omkring 5 millimeter i allmänhet. Men på lokala håll kan det även bli mer än så.

– Precis som regnet, så tilltar även vinden framåt lördagen och söndagen. Så det blir en del regn, men också en del blåst, säger Linus Karlsson.

Så inget direkt vårväder alltså?

– Nej, inte i den bemärkelsen med en härlig solig dag inte. Däremot så håller sig temperaturen strax över femgradigt hela helgen. På fredagen kan det till och med bli uppemot tio grader på sina håll, säger meteorologen.

ANNONS