Så blir vädret i Halland

Natten till måndag drog åskovädret in över Falkenberg och Varberg. Den fuktiga luften och de höga temperaturerna kommer dröja kvar under veckan men soltimmarna kan däremot bli sällsynta.

ANNONS
|

Under söndagskvällen pågick ett intensivt oväder utanför Hallands västkust. Ett väder som senare mot natten tog sig in över land med kraftiga skurar och åska.

– Det rejäla åskovädret blev lite mildare när det kom in över land men som värst blev det i Varberg som under ett par timmar fick stor nederbörd och en del åska, säger Jon Jörpeland, Meteorolog SMHI.

Men även Falkenberg hade ett rejält åskväder under natten till tisdagen. Och många väcktes av kraftiga smällar och av blixten upplysta sovrum.

”Västkusten ligger på gränsen”

Det kan komma att fortsätta åska och regna under kommande veckor. Den varma luften som kommer söderifrån bidrar till att temperaturen växlar fort vilket i sin tur gör vädret ostadigt.

ANNONS

– Halland ligger just nu i en gränszon mellan lite kall och sval luft, samt den varma och fuktiga luften. Och det är just då som det oftast uppstår mest kraftiga skurar och åska, säger Jon Jörpeland.

Trots höga temperaturer berättar Jon Jörpeland att solen med största sannolikhet kommer att hålla sig undan.

– Molnen på himlen kommer att stanna och mer regn blir det. Men det kommer att vara ganska ljust och framför allt varmt.

ANNONS