Den sista sommarlovsveckan ser ut att bjuda på fint badväder.
Den sista sommarlovsveckan ser ut att bjuda på fint badväder. Bild: Roger Larsson

Så blir vädret under sista sommarlovsveckan

Snart är det dags för Hallands alla barn och unga att återigen sätta sig i skolbänken. Sommarlovets sista vecka ser ut att bjuda på ganska soligt och varmt väder.

ANNONS
|

I början av nästa vecka är det dags för terminsstart för både grundskolan och gymnasieskolorna. Efter en sommar som har lämnat en del i övrigt att önska så ser det i alla fall ut att bli en fin avslutning på lovet.

Under i stort sett hela den kommande veckan kommer det vara soligt och varmt med temperaturer omkring 25-gradersstrecket.

– Det kommer vara en hel del sol under den kommande tiden, även om det tidvis även kan bli ganska molnigt och några regnskurar här och där, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Vädret ser ut att hålla sig ganska stabilt över hela veckan.

ANNONS

– Vädret blir lite varierande med en hel del sol, men man får räkna med att det tidvis täcks av lite molnighet, säger Linus Karlsson.

Några fler åskoväder som det som drog in under måndagen ser inte ut att komma, även om det kan bli en aning osäkert framåt helgen.

– Det var en rätt så rejäl åska som drog över i går, men framåt så ser det rätt så stabilt ut gällande åska och annat. Det är främst framåt helgen som det ser ut att kunna bli mer ostabilt väder, men det är ett tag dit så det återstår att se hur prognosen uppdateras.

ANNONS