Systembolagets försäljning i Halland har ökade kraftigt under årets första kvartal.
Systembolagets försäljning i Halland har ökade kraftigt under årets första kvartal. Bild: Arkiv

Rusning till Systembolaget – hallänningarna i topp

Systembolaget försäljning ökar i coronakrisens fotspår. I Hallands län har försäljningen ökat som mest. Men det behöver inte betyda att vi dricker mer än innan.

ANNONS
LocationHalland||

I Halland har Systembolagets försäljning ökat med drygt tio procent. Försäljningsökningen motsvarar en ökning på 33 000 liter ren alkohol jämfört med föregående kvartal ifjol. Detta visar statistik från Systembolagets senaste kvartalsrapport.

– Vi ser att försäljningen har ökat i hela landet men som mest i Hallands och Skånes län. Troligen beror det på stängda gränser mot Danmark och Tyskland samt att besöken på restauranger och barer har minskat, säger Sofia Brännborn, pressekreterare vid Systembolaget.

Systembolagets försäljning inom nästan samtliga produktkategorier har ökat med mer än tio procent i Halland. Men det behöver inte nödvändigtvis betyda att den totala alkoholkonsumtionen har ökat.

ANNONS

– Vi ser ingenting som tyder på en ökad konsumtion. I en undersökning Systembolaget har beställt uppger nio av tio svenskar att deras alkoholkonsumtion har minskat eller varit oförändrad jämfört med början av året, säger Sofia Brännborn.

Den enda kategorin som går i motsatt riktning är kategorin "alkoholfri" där det har skett en minskning på drygt elva procent.

ANNONS