Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Grøtt, Vegard Wivestad/TT

Risk för halka och snöoväder

Det väntas regn, snö och vindar de kommande timmarna. SMHI har därför gått ut med en klass 1-varning i stora delar av landet.

Ett lågtryck från norra Atlanten närmar sig Skandinavien med stormsteg. Under lördagskvällen väntas regn längs kusten och blötsnö inåt landet i Västsverige.

I samband med vädret har SMHI gått ut med en varning för snöfall i Dalsland, Sjuhärad, Halland, Västra Götaland, Värmland, Jönköping och Örebro län. 
— Det här kommer att beröra oss i kväll och i natt, sedan rör det sig bortåt. Under söndagen tilltar det sydliga vindar och det fortsätter att vara blåsigt med mycket hårda vindbyar. Man får vara beredd på att det kommer att blåsa en del, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid vädertjänsten Foreca. 

Upp mot tio millimeters snö kan även lägga sig i Västsverige och med anledning av nederbörden som väntas, varnar nu meteorologen för halka på vägarna.
— Det kan bli en hel del halka, säger Christoffer Hallgren.

Redan under lördagsförmiddagen varnade räddningstjänsten för svår halka i Västsverige. Prognosen kan komma att ändras under dagen med något kraftigare snöfall.