De kommande nätterna finns det risk för halka när temperaturen sjunker under nollan.
De kommande nätterna finns det risk för halka när temperaturen sjunker under nollan. Bild: vegard Wivestad Grøtt/TT

Risk för halka när kylan kommer till Halland

De kommande dagarna sjunker temperaturen i länet och vi får räkna med bara enstaka plusgrader.
– De kommer märkas en kontrast, säger meteorolog Linus Karlsson.

ANNONS
|

Nu ser den milda hösten ut att vara över för Hallands del - iallafall om man tittar på de närmsta dygnen. Natten mot fredag kan temperaturen kan krypa under nollan.

– Det handlar om att det är kyligare luft som rör sig ner mot Halland. I morgon fredag handlar det om enstaka plusgrader så det kommer absolut att märkas en kontrast, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Kylan håller i sig de närmaste dagarna vilket innebär att hallänningarna kan räkna med temperaturer på mellan en och tre grader i helgen. Det kalla vädret för med sig en del risker.

ANNONS

– Kollar vi på de kommande nätterna så ska man vara beredd på att det blir lite halt på vägarna eftersom graderna rör sig runt noll eller under. Det man framförallt ska vara uppmärksam på är om termometern inne i bilen visar noll eller någon plusgrad så är temperaturen på vägbanan alltid lite lägre. Så låt er inte luras, säger Linus Karlsson.

Det har blåst en hel del den senaste tiden men de närmaste dagarna väntas lugnare vindförhållanden. Men molnen fortsätter att täcka himlen över Halland.

– Det kan tillfälligt vara lite luckor i molntäcket då solen visar sig men i allmänhet blir det mycket moln. Så där blir det ingen större förändring, säger Linus Karlsson.

Och vad säger du om snö - kommer Halland få något av den varan den närmsta tiden?

– Nej, i prognosen finns det ingen snö i sikte.

ANNONS