Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sara Heikkinen Breitholtz
Sara Heikkinen Breitholtz. Bild: Mia Sandblom

Riksdagsledamot körde misstänkt drogpåverkad i Halland– krockade med buss

Helt utan anledningen styrde bilen mot bussen – och krockade. Bilföraren misstänks nu för drograttfylleri. Bakom ratten satt Socialdemokraternas riksdagsledamot, Sara Heikkinen Breitholtz.
– Väldigt tragisk händelse, säger Axel Björneke, presschef hos Socialdemokraterna.

UPPDATERAD 17/12: I en tidigare version av texten fanns uppgifter från polisen om att politikern även misstänktes för rattfylleri. Den uppgiften har i efterhand tillbakavisats av både polis och åklagare.

Klockan var 15.44 på fredagseftermiddagen när bilen och bussen krockade på Onsalavägen i Kungsbacka. Olyckan orsakade totalstopp på vägen och räddningstjänsten var först på plats.

Bakom ratten satt Socialdemokraternas riksdagsledamot Sara Heikkinen Breitholz.

– Föraren misstänks nu för drograttfylleri, säger Ulf Eriksson, polisens stationsbefäl i Kungsbacka.

I bussen fanns tre personer vid tillfället. Varken de eller busschauffören skadades fysiskt.

Tidningen har upprepade gånger sökt Sara Heikkinen Breitholz för en kommentar. Socialdemokraterna riks ger en skriftlig kommentar om det inträffade:

– Det här är en väldigt tragisk händelse, men med hänsyn till den det berör vill vi inte kommentera saken närmare just nu, säger Axel Björneke.

Det här är andra skandalen i år som skakar politiken i Kungsbacka. I maj avslöjades dåvarande kommunstyrelsens ordförande, Hans Forsberg (M) med att ha köpt sex av en prostituerad.