Resenär från Varberg flydde skotten i Bombay

Varbergaren Martin Pettersson bodde på hotell nära de mål som terroristerna attackerade. Han fick fly hals över huvud sedan skottsalvor plötsligt börjat ljuda.

ANNONS
|

BOMBAY. Martin Pettersson är uppvuxen i Varberg och reser runt i Asien sedan ett år tillbaka. I e-post till HN:s redaktion berättar han om några dramatiska dygn.

Martin och hans brittiska reskamrat Anna anlände till Bombay samma dag som terrorattackerna kom att inledas.

- Tyvärr lyckades vi ta in på ett hotell som ligger i mitten av den cirkel av attacker som skett, skriver Martin i sitt brev.

Som tur var undkom de terroristerna - men det var nära ögat. Bara några minuter efter att Martin och Anna lämnat en stor järnvägsstation anlände terrorister som öppnade eld mot vanliga resenärer.

ANNONS

Alla tv-kanaler visade hemska nyheter om döda och skadade. Som om det inte räckte med verklighetens drama, så berättar Martin att tv-kanalerna lagt på animerade explosioner och spännande musik för att göra det hela än mer dramatiskt.

Det sades att terroristerna var ute efter turister i första hand.

- Folk vände sig om mer än vanligt när vi var ute och gick. Många kom upp och sa till oss att det varit skottlossning och att vi skulle hålla oss på hotellrummet, skriver Martin Pettersson.

Riktigt otäckt blev det när de båda reskamraterna skulle försöka ta sig ut ur staden genom att köpa tågbiljetter. När de stod utanför järnvägsstationen började folk skrika och springa. Det hördes skottlossning.

- Då sprang vi i andra riktningen, duckade mellan bilar och försökte hålla oss lågt! Det var panik och folk snubblade över varandra.

Han och Anna höll på att komma ifrån varandra men kunde ta skydd tillsammans i en kontorsbyggnad med grind. Personalen var vänlig men alla var rädda och hukade vid fönstren.

Till sist kunde Martin och Anna lämna kontoret, utan att veta om det verkligen hade hänt något borta vid stationen eller om alla bara fått panik i det pressade läge som rådde.

ANNONS

De båda reskamraterna lyckades till slut lämna Bombay med ett ovanligt tomt tåg. De befinner sig nu i Goa och är tacksamma över att ha sluppit undan. Nu hoppas de bara att det inte blir fler terrordåd eller upplopp i Bombay.

ANNONS