Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallänningarnas renoveringsvilja fortsätter att öka och nu renoverar de mer än på länge. Bild: Birgitta Lindqvist/Arkivbild
Hallänningarnas renoveringsvilja fortsätter att öka och nu renoverar de mer än på länge. Bild: Birgitta Lindqvist/Arkivbild

Renoveringsviljan i Halland fortsätter öka även 2021

Renoveringsviljan i Halland är stark även i år. I januari spenderade den genomsnittlige hallänningen 900 kronor på renovering – en ökning med sex procent jämfört med samma månad förra året, enligt Renoveringsindex.

Renoveringsindex är en sammanvägning av SCB:s handelssiffror och Rot-avdraget som visar hur mycket svenskarna renoverar. Mikael Holmstrand som är initiativtagare till indexet menar att hallänningarnas renoveringsvilja är större än den har varit på flera år och att utvecklingen fortsatt går uppåt.

– Till följd av corona spenderas mer tid hemma och sannolikt värderas välbefinnande och trivsel i hemmet högre än på mycket länge, säger han i ett pressmeddelande.

Han upplever inte att kurvan är på väg att mattas av, utan väntar sig snarare en ytterligare ökning med tanke på de skärpta restriktionerna under våren.

– Det är glädjande att så många hallänningar håller i restriktionerna och väljer att rikta fokus och energi på att ta tillvara på sina hem.