Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regionen kallar till presskonferens om skärpta råd

Halland har fått utökade restriktioner för att hejda den ökade smittspridningen.

I mitten på förra veckan stod det klart att Region Halland för diskussioner med Folkhälsomyndigheten om att införa skärpta råd i Halland.

De senaste två veckorna har skärpta allmänna råd införts i Region Uppsala, Skåne, Västra Götaland, Stockholm och Östergötland. Dessa län har, liksom Halland, haft en snabbt ökande smittspridning.

Oönskat rekord i antal fall

När förra veckans coronasiffror i går summerades visade det sig att Halland slagit ett oönskat rekord med 467 nya konstaterade fall. Det är mer än dubbelt så många smittade som föregående vecka och även andelen som fick ett positiv provsvar hade mer än fördubblats, från 4 till 8,5 procent.

I går (måndag) vårdades tolv personer på Hallands sjukhus för covid-19, varav två på intensivvårdsavdelning. Det är en väsentlig ökning om man jämför med de senaste månaderna, men samtidigt betydligt färre än under våren, då upp mot 30 personer kunde vårdas samtidigt.

Även länsstyrelsen medverkar

Vid Region Hallands presskonferens medverkar Jörgen Peters, länsråd på länsstyrelsen i Halland, regiondirektör Jörgen Preuss, smittskyddsläkare Maria Ryberg Mo, biträdande smittskyddsläkare Maria Löfgren och hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Engström.