Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Regionen öppnar för att vaccinera nya grupper

Nästa vecka öppnar vaccinbokningen för två nya grupper. Från och med tisdag kommer personer födda 1985 ha möjlighet att boka och på torsdagen är det personer som är födda 1987 som stå på tur.

Under fredagen meddelade Region Halland att de nästa vecka öppnar bokningen för vaccinering för nya åldersgrupper. Nu har turen kommit till personer födda mellan 1985 till 1987 som kommer kunna få sin spruta.

– Bokningen öppnar både digitalt via 1177 eller via telefon, säger Johanna Wiechel-Steier kommunikationsdirektör vid Region Halland.

Under fredagen öppnade också Region Halland sin digitala reservlista som är öppen för alla över 18 år. Sedan ett par veckor kan nu också gravida

– Gravida som har passerat vecka 12 kan numera boka tid eller sätta upp sig på reservlistan, om de tillhör en åldersgrupp som inte öppnat för bokning än, säger Johanna Wiechel-Steier.

Region Halland väntar på första fallet av indiska delta-varianten

Under Folkhälsomyndighetens pressträff på torsdagen berättade statsepidemiolog Anders Tegnell att det finns en ökad oro för att den indiska virusmutationen, som har fått namnet Delta, ska ta över. Hittills har elva regioner i Sverige haft konstaterade. Dock ännu inte i Halland.

– Vi förväntar oss att den kommer dyka upp här också. Den finns i våra omgivande regioner och verkar vara mer smittsam. Den också vara mer motståndskraftig mot vaccinet och skyddet är inte effektivt förrän efter andra dosen, säger Johanna Wiechel-Steier.