Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Genrebild. En nyfödd bebis med sin mamma. Bild: Christine Olsson/TT
Genrebild. En nyfödd bebis med sin mamma. Bild: Christine Olsson/TT

Region Halland inför restriktioner vid besök på kvinnokliniken

För att minska risken för spridning av det nya coronaviruset införs nu besöksrestriktioner på kvinnoklinikens verksamheter på Hallands sjukhus. Det meddelade Region Halland på tisdagen.

Från och med tisdagen den 17 mars gäller nya besöksrestriktioner för närstående till patienter inom vissa av kvinnoklinikens verksamheter på Hallands sjukhus, meddelar Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Läs mer: Varbergs sjukhus hårt ansatt efter partnerförbud i Göteborg

Restriktionerna ska minska risken för spridning av covid-19 och flera mottagningar berörs. Vid besök på exempelvis graviditets- och ultraljudsmottagningar, auroramottagningar samt BB-mottagningar får endast den gravida kvinnan vara med. Skärpningen innebär alltså att inga närstående får följa med på besöket, med undantag för vissa särskilda omständigheter.

Även rutinerna kring förlossning berörs där den födande kvinnan endast får ha med sig en närstående. Detta gäller också vid kejsarsnitt och vid eventuella komplikationer.

På BB-avdelningen får endast den nyförlösta kvinnan och det nyfödda barnet vistas. Närstående får alltså inte följa med kvinnan och barnet in på BB-avdelningen efter själva förlossningen.

På tisdagen meddelade Region Halland att ytterligare en person har testat positivt för coronaviruset i länet. Därmed har 45 hallänningar nu bekräftats smittade av covid-19. Hylte är fortsatt den enda halländska kommun utan smitta.

Efter förra veckans nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, om att endast testa sjuka personer och särskilda grupper, finns det en viss osäkerhet i statistiken över antalet covid-19-smittade personer.

LÄS MER: Coronasmittad personal på sjukhuset i Varberg