Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccinationscentral för covid-19 på Varberg Nord. Bild: Malin Strandberg
Vaccinationscentral för covid-19 på Varberg Nord. Bild: Malin Strandberg

Region Halland förlänger öppettiderna på tre vaccinationscentraler

27 000 personer i Halland i åldern 65 år eller äldre har fortfarande inte bokat tid för den rekommenderade fjärde dosen vaccin. Därför meddelar Region Halland att tre av länets fyra vaccinationscentraler kommer hålla fortsatt öppet även efter den sista april.

I slutet av april var tanken att Hallands fyra vaccinationscentraler skulle avveckla verksamheten och att vaccinationsuppdraget skulle flyttas över till vårdcentralerna istället. Men under måndagen meddelade regionen att tre av länets fyra vaccinationscentraler kommer hålla fortsatt öppet även en bit in i maj.

– Vi har bestämt oss för att hålla vaccinationscentralerna i Halmstad, Varberg och Kungsbacka fram till fredagen den 20 maj. I Falkenberg kommer vi dock att stänga ner och där kommer vaccineringen istället att ske på vårdcentraler, säger Bibi Estev, områdeschef för pandemiuppdrag, vid Region Halland.

Anledningen till beslutet är att det fortfarande är många hallänningar i åldern 65 år och äldre som inte har bokat tid för den fjärde dosen än.

– Halland har nationellt sett en bra vaccinationstäckning men det är ungefär 27 000 personer som inte tagit dos fyra än. För att se till att det finns en bra tillgänglighet och gott om lediga tider så har vi valt att förlänga tiden för vaccinationscentralerna, säger Bibi Estev.

Bibi Estev berättar att regionen, förutom att hålla vaccinationscentralerna öppet längre, även gått ut med information till alla som är äldre än 65 år.

– Vi skickade ut ett sms till alla som är äldre än 65 och som är folkbokförda i Halland i slutet av förra veckan. Vi har märkt att det har bokats mer tider efter det, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Vaccination mot mässling blir gratis – även för vuxna

LÄS OCKSÅ: Hallänningar över 65 rekommenderas en fjärde dos

LÄS OCKSÅ: Rekordmånga TBE-fall i fjol